keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Ruovesi RN 1.4.2013

Ensimmäinen Suomen näyttely on nyt takanapäin! Ja hyvillä mielin saamme olla. Päätimme aloittaa tämän Suomen kehiin paluun ihan ryhmänäyttelyllä, ettei tipahdeta kovin korkealta maan pinnalle. No jaa oikeampi syy on, että poikkeuslupaa piti odottaa tammikuulle ja vasta sen jälkeen sai ilmoittautua näyttelyihin. Ensimmäinen säällisellä etäisyydellä ollut näyttely oli sitten tämä ja tuomarina Esko Nummijärvi. Handlerin planttu meni vielä varmistelemaan, että tulee ruusukkeita ja ottimme mukaan matkaan Hito-neitosen. Siinäpä vasta oli Paapan mielestä kaunis ja erityisen hyväntuoksuinen matkaseuralainen!

Pääsiäinen koiranäyttelyssä 

Paapa 10v 5kk Kuva: Riina Haapakallio
Matkaan lähdettiin jälleen kerran ihan hävyttömän aikaisin niin Paapan kuin handlerinkin mielestä. Etenkin kun sisäinen kello oli vielä talviajassa. Akitat arvosteltiin ensimmäisinä klo 10 ja koska koiria oli yhden sijaan kaksi, niin kyllä sitä tavaraakin piisasi. Tampereelta Hito ja kehäharjoitteluun menossa oleva Riina kyytiin ja matka jatkui kohti Ruovettä. Näyttelypaikalla leiri pystyyn ja ei kun etsimään kehän laidalta handleria siltä varalta, että molemmat akitat pitäisi ROP-kehässä esittää yhtäaikaa. Amerikan akitojen handlereistä sellainen löytyi onneksi. Vielä molempien kanssa pienet harjoittelut, jotka sujuivat siihen malliin että kehään toivottiin ihmettä. Paapa oli niin kovasti hajujen perään, ettei mistään tahtonut tulla mitään. Hito puolestaan ei halunnut esiintyä ilman mamiaan, josta onneksi päästiin ihan sillä eroon, että lähetimme Riinan omiin töihinsä. 
BIS-VET kehässä Kuva: Riina Haapakallio

Ensinnä Paapa kehään. Tuomarilta heti kommentiksi; "Hienoa nähdä näin hyväluustoinen akita, yleensä ovat niin hentoisia." Tuomarin käydessä koiraa läpi jatkettiin juttua iästä ja saimme kannustavia jalostusvinkkejä. Ei taideta kuitenkaan ottaa vinkistä vaaria, vaan Paapa saa jäädä Paapaksi. Kehä oli luminen ja paikoitellen jäinen, joten juosta saimme varovaisesti. Ja juoksemista tämän tuomarin kehässä saa todentotta harrastaa. Tuomari arvosteli koirat myös ääneen ja koko tämän ajan mentiin kehää ympäri! Paapa jo kummasteli, että eikö täällä ollenkaan seisoskella? Esiintyminen meni vähän touhuamiseksi, kun Paapan mielessä taisi kummitella vain takaisin Hiton häkin viereen pääseminen. Varsinkin korvien asennosta koko päivänä huomaa, että toisaalla oli jotain kiinnostavampaa.. Come-back tehtiin joka tapauksessa tuloksin ERI SA PU1 ja ROP-VET. Tämä oli muuten Jekun ensimmäinen SA, sillä aiemmin ei moisia ollut käytössä.
Hitosta ei ole näyttelystä kuvia mutta tässä yksi edustuskuva viime vuodelta.


Seuraavana oli Hiton vuoro ja neitihän osasi oikein nätisti käyttäytyä. Seiso-käskyä oli kovasti harjoiteltu kotona ja sen huomasi. Liikkuminenkin sujui hienosti, mitä nyt oli liukasta hetkittäin. Harmi vaan, Paapa jättitassuinen oli mennyt pilaamaan jo keväisempään turkkiin vaihtaneen neidin mahdollisuudet sertiin. Tuloksena harmillisesti vain EH ja syynä tähän liian hentoinen yleisvaikutelma. Kehän laidalta rekrytoitua handleriakaan ei sitten valitettavasti tarvittu. Paapalle siis vielä ROP:n ruusuke ja pitihän Suomen näyttelyihin paluun kunniaksi ottaa palkinnoksi pokaali alennuskortin sijaan!

Päivä jatkuu

Päivää jatkettiin kehän laidalla istuksien. Paapan mielestä
BIS-VET kehässä Kuva: Riina Haapakallio
erittäin harmillisesti akitat ulkoilivat erikseen. Sen verran hännän heilutusta, vinkumista ja ulinaa nähtiin aina Hiton luo mentäessä, että Paapa olisi selvästi halunnut tehdä lähempää tuttavuutta. Hieno neiti kun on, Hito tyytyi vain kääntymään selkä päin liehakoivaa Pa
apasta. Iltapäivää kohti näyttelyalue alkoi sulaa ja saimme talsia kura- ja vesilätäköissä. Se ei Paapaa oikein miellyttänyt. Kerrostaloelämää viettävän Hiton mielestä taisi olla hieman kylmäkin, niin pienelle kippuralle neiti päivän aikana kääriytyi. Paapalle puolestaan mieluisinta oli lumihangessa makoilu boksin sijaan.


RYP5 kehässä Kuva: Riina Haapakallio
Viimein iltapäivä oli niin pitkällä, että rotukehät oli saatu päätökseen. Ensin olivat vuorossa rotunsa parhaat veteraanit, jotka otti Paavo Mattila. Jekku sai osakseen usemmankin vilkaisun, mutta lopulta ei jatkoon. Siitä suorinta tietä kokoomakehään, sillä seuraavana olivat vuorossa ryhmän 5 koirat. Ryhmän otti Marja Talvitie. Pääsimme arvosteltaviksi ihan isoon kehään, koska esiarvosteluun emme ennättäneet. Edestakaisin ja ilmeen tarkistus, kysyipä tuomari ikääkin. Ei kuitenkaan jatkopaikkaa Paapalle.


Nyt riittää, Paapa tahtoo Hiton luo! 
Kuva: Riina Haapakallio


Ennen kotiinlähtöä otimme vielä edustuskuvia tai se ainakin oli tarkoitus. Paapaa vaan ei oikein kiinnostanut, joten tuloksena on enemmän ja vähemmän hassuja kuvia. Karvakin alkaa olla vaihtumaan päin, minkä huomaa kuvista. Onneksi Riinan ottamat kuvat isosta kehästä olivat onnistuneita. Handleri oli jo ihan huolissaan jos Paapa esiintyi kehässäkin yhtä huonosti, mutta kyllähän Paapanen tietää milloin tulee poseerata ja milloin voi pelleillä. Nyt on Suomen näyttelykehien valloitus aloitettu!

Akita-tulokset

Ruovesi RN 1.4.2013
Tuomari/Judge: Esko Nummijärvi, Finland
UROKSET
C.I.B FI&BALT CH BALT VCH Kaakkomäen Kouji VET ERI1 SA PU1 ROP-VET ROP VET EXC1 CQ BD1 BOB-VET BOB
NARTUT
Vuorenvarman Makeakuinmarenki AVO EH1 - OPEN VG1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti