maanantai 15. huhtikuuta 2013

Vaasa KV 13.4.2013

"Mikä boogi?" kysyy Paapa
Seuraavaksi Paapan matka vei Vaasan kansainväliseen koiranäyttelyyn. Akitat arvosteli Marianne Holmli Norjasta ja akitoja oli ilmoitettu paikanpäälle kuusi. Akita arvosteltiin heti kehän avaavana rotuna klo 9, joten aikainen aamu oli tiedossa.

Matkassa mukana

Matkaan lähdettiinkin klo 4.00 Tampereelta. Paapasen matka alkoi kyllä jo edeltävänä iltana ihan hävyttömästi iltauniajan jälkeen ja yöunet hoidettiin pois päiväjärjestyksestä Tampereella. Jos nyt viiden tunnin torkkuja kukaan laskee yöuniksi. Ensin Kami ja Riina kyytiin, sitten noutamaan kk mäyräkoiraneitejä ja Taiaa. Auto pakattiin aikalailla täyteen ja nokka kohti Vaasaa. Se hyvä puoli saapumisessa näyttelypaikalle ajoissa on, että saa parkkipaikan läheltä ovea ja vielä on tilaa kehän laidalla mistä valita leirille sopiva paikka.

Paapan kelpasi, kun matkassa oli sen lisäksi vain tyttöjä! Ja Paapanen RAKASTUI. Kami sai Paapa-koiran jakamattoman ihailun koko päiväksi. Kamiahan EI kiinnostanut, mutta mikäs siinä. Paapa jaksoi jatkaa yrittämistä ja palvontaa koko päivän. Prinsessan matkatessa verhotussa vaunussaan, Paapanen seurasi kuuliaisesti välittämättä tippaakaan ympärillä pyörivistä koirista tai bokseistaan komentavista mäyristä. Maailmaan mahtui vain yksi nainen.
Paapa pönöttää

Kehässä kohdattiin

Kuudesta akitasta uroksia oli vain kaksi. Ensimmäisenä kehään asteli valioluokan uros Ruotsista. Sille tuloksena ERI SA. Tämän jälkeen oli Paapan vuoro. Handlerin yllätykseksi tuomari oli oikein kovasti Paapan mieleen, kiva täti ilmeisesti. Kehäesiintyminen hoidettiin kunnialla, vaikka Paapanen mielikin Suuren_Rakkautensa luo kesken juoksentelun. Edestakaisin liikkeissä kääntyminen tuotti vaikeuksia kun löytyi jotain paljon tuomaria mielenkiintoisempaa. Handleria jo alkoi vallan naurattaa Paapan hölmöily. Tuloksena ERI SA ja heti perään paras uros -luokka. Ympäri mentiin ja tällä kertaa liikkuminen sujui keskittyneemmin. Tästä huolimatta Paapanen sai tyytyä toiseen sijaan. Tuomari onnitteli vetreää veteraania erityisesti liikkeistä ja lihaskunnosta. Harmillista ettei se tällä kertaa riittänyt urosten voittoon, vaikka olemme kyllä oikein tyytyväisiä ROP-VET tulokseen.


Kami kauniina
Tämän jälkeen oli narttujen vuoro Jekun tutustuessa Prinsessan näyttelyasuntoon. Valitettavasti yksi nartuista oli jäänyt kotiin ja tulokset jäivät muutoinkin tytöillä Kamia lukuunottamatta hieman vaatimattomiksi. Koira ja handleri olivat samalla aaltopituudella, joten Kami hoiti esiintymisen hienosti ja voitti nartut. Tuomari pohti pitkään rodun parasta. Akitat saivat juosta ympäri, edestakaisin ja seisoa useampaan otteeseen. Hetken verran olimme aivan onnesta soikeina kun tuomari ojensi ROP-ruusukkeen Kamille. Valitettavasti tuomaria oli ohjeistettu ruusukkeista virheellisesti ja Kami sai tyytä valkovihreään ruusukkeeseen. Liikkuminen sujui tuomarin mielestä Kamilta liian iloisesti ja siitä johtui toinen sija. ROP&VSP olivat kuin kaksi marjaa, niin saman tyyppisiä akitoja molemmat. Cacibitkin tuli lopulta jaettua kehäsihteerien sekoilusta huolimatta. Ilmeisesti aikoivat jakaa ensin vain yhden cacibin koko rodulle.. Sertiä tarjottiin sitten puolestaan veteraanille, mutta ei me sitä kyllä huolittu.

Loppupäivän tunnelmia

Paapa 10v 4kk ROP-VET
Mäyräkoirat saivat nauttia vähän myöhäisemmästä kehäaikataulusta. Odotellessa akitat ja niiden ihmiset keskittyivät olennaiseen, eli eväisiin! Mäyrät näyttelivät siten, että Lizzy jäi valitettavasti vaille sertiä ja myöskin lähes 10-vuotias veteraani Minni oli paras narttu, VSP ja ROP-VET. Paapanen sai myös oman osansa hemmottelusta, kun Riina hieroi sitä. Kovin montaa koiraa ei taida olla, joka pystyisi rentoutumaan kesken suomalaisen KV-näyttelyn nauttiakseen hieronnasta! Paapa vain loikoi kyljellään silmät kiinni ohikulkijoiden osoitellessa. Akitojen kuvaussessio hoidettiin hieronnan päätteeksi ulkosalla ja molemmista akitaksista saatiinkin oikein edustavia kuvia. Huonommin onnistuivat yhteiskuvat kun Kami ei tahtonut tulla lähellekään Paapaa, joka olisi puolestaan tehnyt enemmän kuin mielellään lähempää tuttavuutta.

Paapa katselee, että missä Rakkaus piilottelee?
Mamma- ja pappakerho tassutteli siis jälleen tiensä BIS-VET kehään, jossa päivän parhaat veteraanit
arvosteli Rony Doedijns Alankomaista. Handlerien tuli kiire kokoomakehään, kun juuri ennen kuulutuksia oli ostettu kaikille pehmikset! Onneksi meidän kenneltyttö Jutta toi jätskit kokoomakehään ja syötti handlerit tuomarin poistuttua.Valitettavasti Minni ja Jekku jäivät molemmat vaille sijoitusta siististä esiintymisestä huolimatta. Kamat kasaan ja kotimatka saattoi alkaa. Jätimme matkakumppanit Tampereelle ja lopulta olimme kotona puoli kymmenen maissa illalla. Paapanen paineli suorinta tietä yöunille esiteltyään palkinnot kotiväelle. Unissa esiintyi aivan varmasti eräs Maailman Ihanaisin akitaneitonen...

Akita-tulokset

Vaasa KV/INT 13.4.2013 
Tuomari/Judge: Marianne Holmli, Norja/Norway
UROKSET/MALES 
FI&SE&NO CH Kohaku Halne Wzgórze VAL ERI1 SA PU1 CACIB ROP CH EXC1 CQ BD1 CACIB BOB
C.I.B FI&BALT CH BALT VetCH Kaakkomäen Kouji VET ERI1 SA PU2 ROP-VET VET EXC1 CQ BD2 BOB-VET
NARTUT/FEMALES 
Vuorenvarman Uniikki JUN EH1 JUN EXC1
Vuorenvarman Tuhkimo NUO poissa INT not present
Vuorenvarman Lilliputti AVO H OPEN G
FI CH Pandayan Axuki VAL1 ERI SA PN-1 CACIB VSP CH EXC1 CQ BB1 CACIB BOS
ROP ja VSP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti