tiistai 27. elokuuta 2013

Tervakoski KV 25.8.

Paapa Tervakoskella. Kuvaaja: Emilia Honkanen
Leuka rintaan ja kohti uusi pettymyksiä, vai miten se meni? Karvat ei varmaan viikossa ehtineet kasvaa tippaakaan, mutta luotimme siihen että kauneus on katsojan silmissä. Kerrankin kannatti vaan lähteä näyttelyyn, vaikka toiveet menestymisestä olivat melko pienet. Tervakoskelle oli ilmoitettu akitoja kymmenen kappaletta ja kehässä esitettiin lopulta kahdeksan yksilöä. Tuomarina toimi vaihdokkina akita-kehään saatu Riitta Lahtovaara.

Melkein kotinäyttely

Hassua kyllä Paapan residenssistä katsoen Tervakoski on meille kotinäyttely, mutta matkaan startattiin Laajasalosta Helsingistä. Syy tähän on tietysti yksin kaksijalkaisten, joiden piti päästä Helsingin juhlaviikoilla konserttiin. Siispä yövyimme Jekun lempparikyläpaikassa pääkaupunkiseudulla. Näyttelyseuraksi saatiin tälläkin kertaa mäyräkoiria, mutta heidät tavattiin sitten vasta näyttelypaikalla. Kokoonpanoon kuului lisäksi kenneltyttö Jutta, joka huolehti Paapasen vaatimuksista näyttelypaikalla handlerin päästessä juoksentelemaan kehään koko rahan edestä. Sain nimittäin esittää hauskan Reika-tyttösen!

Karvoja etsiskelemässä? Kuvaaja: Emilia Honkanen
Paapan puutteellista karvaisuutta siinä tuomarin kanssa pohdittiin kehässä oikein kehäsihteerin avustuksella.Lopulta kuitenkin päätettiin, että se nyt vaan on kesäkarvainen ja veteraani. Muutoin tuomari tuntui Paapasesta tykkäävän oikein kovastikin. Tätä mukaa tuloksena ensin ERI1 SA ja PU kehästä sijoitus toiseksi. Karvan kunnon verran hävittiin Marskille, näin sanoi tuomari itse. Välillä näinkin päin, tuumimme kehän jälkeen Marskin kotijoukkojen kanssa, sillä Haminassa meni sijat toiseen järjestykseen.
Nartut saivat vallata kehän ukkojen jälkeen, ja niistä järjestyksen selkeydyttyä päästiin kisaamaan ropeista. Handlerinplantun esittämä Reika teki melkoisen tempun ja hauskuutti handleriaan aina PN2 sijoitukseen saakka. Tämä oli tytölle sen elämän toinen näyttely ja ensimmäinen serti. Kisa ropista oli kova Marskin ja jo veteraani-ikään ennättäneen Aikon välillä. Lopulta Marski vei ykkössijan ja ROP:n. Sitten päästiinkin vetskujen kanssa kisaamaan. Ja juosta saatiinkin! Tuomari oikein erikseen totesi yleisölle, että tässä on päivän parhaiten liikkuvat akitat. Mieltä lämmitti niin kovasti tämä kommentti, että ei haitannut vaikkei ROP:a tullutkaan. Jälleen tuomari totesi, että karvasta tämäkin nyt jää kiinni ja antoi rop-vet ruusukkeen Aikolle. Paapanen sai VSP-ruusukkeen kotiin viemisiksi ja kerrankin otettiin vetskuista ruusukkeen kera näyttelyssä kuvia!

Ehkä sitä nyt sitten kehtaa tätä paapa-koiraa vielä käydä kehissä esittelemässä, eikä tarvitse jäädä kotiin häpeämään. Vauhti kehässä liikuttaessa oli aivan erilaista kuin edellisenä viikonloppuna. Seisominenkin kai sujui, vaikka kuvista ei siltä näytäkään. Ainakin tuomari on haukkunut hyväkuntoiseksi ja ryhdikkääksi veteraaniksi, jonka karva vaan ei tänään kukkeimmillaan.

Akita-tulokset

Tervakoski KV 25.8.2013 / Tervakoski international all breed show
Tuomari / Judge: Riitta Lahtovaara, Finland

UROKSET:
Viribus Unitis Mido Lafarga JUN EVA
Hiro Go Di Casa Saporito VAL ERI1 SA PU1 CACIB ROP
Kaakkomäen Kouji VET ERI1 SA PU2 VSP-VET

NARTUT:
Vuorenvarman Yllätysvieras JUN EH2
Viribus Unitis Mido Presea JUN ERI1 SA PN2 SERT
Vuorenvarman Villikissa JUN EH3
Viribus Unitis Eikyuusei VAL ERI1
Viribus Unitis Aetna VET ERI1 PN1 ROP-VET


ROP-VET Viribus Unitis Aetna ROP-VSP Kaakkomäen Kouji
Kuvaaja: Emilia Honkanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti